Консультируйтесь онлайн с юристами со всей Украины
Получите одновременно до 30 мнений от специалистов права
Украина

Как сделать паспорт сыну в 20 лет, если он не прописан? Какие нужны документы? Куда обращаться?...

21.07.2018 19:23
Платный вопрос - 50 грн. Автор вопроса определит, какая консультация юриста ему помогла и кому передать вознаграждение!

Как сделать паспорт сыну в 20 лет, если он не прописан? Какие нужны документы? Куда обращаться? Как можно это сделать быстрее?





Ответы юристов


Получен гонорар: 25%
0
фото
PREMIUM
Off-line Уварова Анастасия Евгеньевна
юрист
Харьков (также Киев,Днепр,Запорожье,Полтава,Одесса ,вся Украина)
ответил 21.07.2018 20:52

Добрый вечер,уважаемый Гость.

1 Если он не прописан  то обращайтесь в Державна Міграційна Служба

2 Свидетельство о рождении,паспорт Ваш,справку с места проживания

3 Быстрее сделать оплатить в двойном размере госпошлину- до 7 дней



Индивидуальная консультация.Дистанционная помощь в составлении документов,представление ваших интересов ☎️ +380677063002 ☎️ +380663764787
Показать контактную информацию
Получен гонорар: 25%
0
фото
PREMIUM
Off-line Адвокат Евгений Александрович
адвокат
Киев (также и вся Украина)
ответил 21.07.2018 20:07

Якщо Ви мали на увазі внутрішній паспорт гр.України, а не для виїзду за кордон, то Вашому сину треба звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання

Подача заяви

Заява-анкета заповнюється працівником ДМС або адміністратором ЦНАП

Необхідні документи

  • свідоцтво про народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України); У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  •  паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для осіб, які постійно проживали за кордоном, після повернення їх в установленому порядку на проживання в Україну та для осіб, які набули громадянство України за кордоном);
  •  посвідчення про взяття на облік бездомних осіб (для бездомних осіб);
  •  довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб);
  •  документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів):

про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка;

про народження дітей — свідоцтва про народження дітей;

про шлюб і розірвання шлюбу — свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;

про зміну імені — свідоцтво про зміну імені, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;

  •  довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття;

Термін розгляду заяви

Паспорт, який оформлюється вперше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання.

Результат отримання послуги

Видача паспорта громадянина України у формі картки

Строк дії документа, що є результатом отримання послуги

  • особам, яким виповнилося 18 років, паспорт громадянина України у формі картки видається зі строком дії 10 років;

Підстави для відмови у наданні послуги

  •  Відсутність громадянства України.
  •  Особа подала не в повному обсязі документи та інформацію, необхідні для оформлення та видачі паспорта;
  •  Дані, отримані з Реєстру, не підтверджують інформації, наданої особою або її законним представником.


Индивидуальная консультация, подготовка документов, участие в деле - на платной основе. С уважением,адвокат Евгений Александрович /моб.тел. (099)102-33-93, (097) 752-56-13/
Показать контактную информацию
Получен гонорар: 25%
0
фото
FIND
Off-line Забальский Юрий
адвокат
Киев (также другие города и районные центры Украины)
ответил 21.07.2018 19:48

У разі, коли особа не має місця проживання, за адресою якої вона може бути зареєстрована, та з певних причин не може або не бажає отримувати статус бездомної особи, або знята з реєстрації місця проживання для отримання паспорта, слід звернутися до територіального підрозділу ДМС України або центру надання адміністративних послуг за останнім зареєстрованим місцем проживання або за фактичним місцем проживання.

Необхідні документи

  • свідоцтво про народження;
  • оригінали документів, що підтверджують громадянство та посвідчують особу батьків або одного з них, які на момент народження перебували у громадянстві України (для підтвердження факту належності особи до громадянства України); У разі відсутності таких документів або у разі, коли батьки чи один із батьків такої особи на момент її народження були іноземцями або особами без громадянства, або у разі набуття особою громадянства України на території України подається довідка про реєстрацію особи громадянином України;
  •  паспорт громадянина України для виїзду за кордон (для осіб, які постійно проживали за кордоном, після повернення їх в установленому порядку на проживання в Україну та для осіб, які набули громадянство України за кордоном);
  •  посвідчення про взяття на облік бездомних осіб (для бездомних осіб);
  •  довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи (для внутрішньо переміщених осіб);
  •  документи, що підтверджують відомості для внесення додаткової змінної інформації до безконтактного електронного носія та у паспорт (за наявності таких документів):

про місце проживання — довідку органу реєстрації встановленого зразка;

про народження дітей — свідоцтва про народження дітей;

про шлюб і розірвання шлюбу — свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;

про зміну імені — свідоцтво про зміну імені, свідоцтво про народження, свідоцтво про шлюб, свідоцтво про розірвання шлюбу, рішення суду про розірвання шлюбу, яке набрало законної сили, або виданий компетентними органами іноземної держави документ, який згідно з її національним законодавством підтверджує відповідний факт;

  •  довідку про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб — платників податків або повідомлення про відмову від його прийняття;

Термін розгляду заяви

Паспорт, який оформлюється вперше, видається не пізніше ніж через 20 робочих днів з дня оформлення заяви-анкети для його отримання.

Відповідно ст. 197 КУпАП, вас може бути притягнуто до вдміністративної відповідальності за проживання без паспорта і накладено штраф від 17 грн. до 51 грн.



Всегда к вашим услугам адвокат Ю. Забальский. т. +3(073)048-98-86,+380965282191, Urazabalskiy@i.ua
Показать контактную информацию
Получен гонорар: 25%
0
фото
PREMIUM
Off-line Островський Роман
юрист
Киев
ответил 21.07.2018 19:46
ответ исправлен 21.07.2018 19:50

Доброго вечора!

Уточніть будь ласка ваше питання. Паспорт потрібен цивільний чи закордонний?

Для оформлення закордонного пасппорту відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України N152 вам потрібно звернутись до Державної Міграційної Служби з наступними документами:

  • заяву-анкету (друкується працівником, який приймає документи);
  • паспорт громадянина України (для осіб, що досягли 14-річного віку);
  • свідоцтво про народження (у разі оформлення паспорта для виїзду за кордон вперше особі, що не досягла 14-річного віку);
  • документи, що підтверджують сплату адміністративного збору, або оригінал документа про звільнення від його сплати;

Заява про оформлення паспорта розглядаються протягом не більш як 20 робочих днів з дня подання документів, за виключенням наступних випадків:

При терміновому оформленні (за заявою особи) із сплатою подвійного розміру держмита та вартості послуги - до 7 робочих днів.

Додатково: 

Особи що досягли 18 років, та оформлюють паспорт громадянина України для виїзду за кордон вперше (або в порядку обміну паспорта оформленого до 2007 року) подають документ про реєстрацію у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків у разі його наявності.

Для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон необхідно мати при собі раніше видані та не здані паспорти громадянина України для виїзду за кордон для вирішення питання повернення державі, анулювання та повернення особі, або залишення як другого діючого паспорта для виїзду за кордон.



З повагою, Островський Роман. Деталі за телефоном: 067 328 37 39
Показать контактную информацию

Доступные специалисты в области административного права

Осикин  Владимир
PREMIUM
Off-line Осикин Владимир
1000 грн
Консультация
адвокат
Киев
Телефон Телефон Чат Telegram Чат WhatsApp Чат WhatsApp
Адвокат Тимошенко Владислав
PREMIUM
Off-line Адвокат Тимошенко Владислав
500 грн
Консультация
адвокат
Киев
Телефон Телефон Чат WhatsApp







Реклама
Адвокат Осикін Володимир
Осикин Владимир






x
Задайте вопрос юристам прямо сейчас

- Первый ответ через 15 минут
- Более 5 000 юристов на сайте
- Более 150 000 консультаций